PROIECTE ÎN DERULARE

”Dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu pentru o mai bună conectivitate cu rețeaua de transport TEN - T”

Proiectul constă în dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu pentru o mai bună conectivitate cu rețeaua de transport TEN-T.

Vezi și proiecte realizate

ȘCOLI ȘI LICEE

Grădinița nr. 6 Negru-Vodă

Construcție nouă pentru program prelungit (80 copii) și creșă (60 copii), sursa de finanțare bugetul local cu o valoare de 4,161 milioane lei.

Școala general nr. 5
”Emil Gulian”

Modernizare interior, reparații, mobilier, sursa de finanțare bugetul local în valoare de 506 mii lei.

Școala generală nr. 6
”Savin Popescu”

Modernizare interior, reparații, sursa de finanțare bugetul local în valoare de 233 mii lei.

Școala generală nr. 7

Sală de sport didactică, sursa de finanțare Fonduri naționale prin Compania Națională de Investiții. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la suma de 1,79 milioane lei.

Liceul Economic ”Ion Barbu”

Modernizare interior, reparații, sursa de finanțare bugetul local, valoare investiții 245 mii lei.

Grădinițele Căsuța Fermecată

Lucrări privind eficientizarea energetică din fonduri europene, valoare proiect 1,79 milioane lei.

Dumbrava Minunată
Corp C2

Lucrări privind eficientizarea energetică din fonduri europene, valoare proiect, 527 mii lei.

Grădinița nr. 9

Lucrări privind eficientizarea energetică din fonduri europene, valoare proiect, 527 mii lei.

Școala gimnazială
”Mihai Eminescu”

Lucrări privind eficientizarea energetică din fonduri europene în valoare de 1,52 milioane lei și modernizarea interior, mobilier școlar și reparații din bugetul local în valoare de 422 mii lei.

Școala gimnazială nr. 5

Lucrări privind eficientizarea energetică din fonduri europene în valoare de 1,52 milioane lei și modernizare interior, reparații și mobilier din bugetul local în valoare de peste 500 mii lei.

Școala gimnazială ”Academician Marin Voiculescu”

Lucrări privind eficientizarea energetică din fonduri europene în valoare de 4,08 milioane lei.

Liceul ”Tudor Vianu”

Lucrări privind eficientizarea energetică din fonduri europene în valoare de 2,362 milioane lei.

Colegiul Tehnic Viceamiral ”Ion Bălănescu”

Lucrări privind eficientizarea energetică din fonduri europene în valoare de 2,144 milioane lei.

Proiecte de viitor

Lucrările la aceste unități de învățământ au fost finalizate, urmând ca școlile gimnaziale nr.3, nr. 6, nr.10 și Liceele Nicolae Cartojan, Ion Barbu să beneficieze anul viitor de sume considerabile pentru eficientizare energetică – 12,6 milioane lei.

PROGRAMUL PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ 2016-2020

MODERNIZĂRI ÎN CADRUL PROIECTULUI TEN-T

”Dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu pentru o mai bună conectivitate cu rețeaua de transport TEN - T”

Proiectul ”Dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu pentru o mai bună conectivitate cu rețeaua de transport TEN - T”, depus de Primăria Giurgiu în parteneriat cu Primăria Ruse, în care municipalitatea din Giurgiu este beneficiar lider, are o valoare de aproximativ 8 mil. de euro din care 4,7 milioane revine municipalității din Giurgiu în vederea îmbunătățirii rețelei de transport.

Proiectul constă în dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu pentru o mai bună conectivitate cu rețeaua de transport TEN-T.
Rețeaua de transport TEN-T reprezintă un factor major pentru stimularea competitivității economice și a dezvoltării durabile a Uniunii Europene, care contribuie la implementarea și dezvoltarea pieței interne, precum și la creșterea coeziunii economice și sociale.

Tronsonul 1

Bld. București de la intrarea în Giurgiu (plăcuță indicator rutier), până la sensul giratoriu de la intersecția cu șos. Prieteniei și str. Gloriei – 4 benzi.

Tronsonul 2

Bld. București de la intersecția cu șos. Prieteniei și str. Gloriei, până la sensul giratoriu de la Spitalul Județean – 4 benzi.

Tronsonul 3

Șos. Prieteniei de la sensul giratoriu (intersecția cu Bld. București și Str. Gloriei) până la intersecția cu str. 1 Decembrie – 4 benzi.

Tronsonul 4

Str. 1 Decembrie 1918 de la intersecția cu Șos. Prieteniei (calea ferată) până la sensul giratoriu de la intersecția cu Bld. Mihai Viteazul – 2 benzi.

Tronsonul 5

Bld. Mihai Viteazu de la sensul giratoriu de la Spitalul Județean până la sensul giratoriu de la intersecția cu Str. 1 Decembrie 1918 – 4 benzi.

Tronsonul 6

Bld. Mihai Viteazu de la intersecția cu Str. 1 Decembrie 1918 până la sensul giratoriu de la Steaua Dunării – 4 benzi.

Lucrările de modernizare ale tronsoanelor de drum mai sus menționate vor consta în reabilitarea sistemului rutier, inclusiv refacerea trecerii la nivel cu calea ferată de pe str. 1 Decembrie 1918, amenajarea de trotuare și alei pietonale , amenajarea racordărilor cu străzile secundare, realizarea de semnalizări și marcaje, precum și amenajarea de piste de biciclete pe cinci din cele șase sectoare de drum modernizate.
Termenul de finalizare al lucrărilor este iunie 2021, însă acestea vor fi terminate mai devreme, în decembrie 2020.